Bancnote.net

Limba: Romana Romana

Moneda: RON

0 produs(e) - 0,00 RON

Cosul tau este gol!

Pick 115

Pick #115 - 500.000 Lei - 2000

 

Dimensiuni: 165 x 76 mm
Material: Polimer
Anul tiparirii: 2000, 2003, 2004
Observatie:  Anul tiparirii bancnotei este dat de primele 2 cifre ale seriei: 00=2000, 01=2001
Variatiuni: 115a - 2000 (2000) - Semnaturi: Emil Iota Ghizari & Ionel Nitu
                   115b - 2000 (2000) - Semnaturi: Mugur Isarescu & Ionel Nitu

 

Avers: Portretul inginerului constructor de avioane, inventatorului si pilotului roman, Aurel Vlaicu (1882-1913), privit din fata. In centru, este ilustrat un element floral reprezentand floarea de colt, sau albumita (Leontopodium alpinum) si o elice de avion stilizata. Sus, stema Romaniei, denumirea bancii centrale emitente, "BANCA NATIONALA A ROMANIEI", si medalion cu sigla "B.N.R.". Jos, valoarea nominala in cifre si litere "500.000 lei CINCI SUTE MII". In stanga, semnaturile guvernatorului, casierului central si anul emisiunii "2000". In dreapta, vertical, valoarea "CINCI SUTE MII 500.000".

Revers: In centru, este ilustrata imaginea unui cap de acvila de munte. La stanga acesteia este reprezentata schita avionului "Vlaicu II", vazut din fata. In plan secund este redata schema in sectiune a motorului "Gnome" cu care era echipat avionul "Vlaicu II". Sus, sunt imprimate: valoarea nominala "500.000" atat pe verticala, cat si pe orizontala, denumirea bancii centrale "BANCA NATIONALA A ROMANIEI" si sigla B.N.R. Jos, in dreapta, valoarea nominala in litere si cifre "CINCI SUTE MII lei 500.000", iar in stanga semnul pentru nevazatori sub forma de dreptunghi cu sigla B.N.R. In planul din dreapta ferestrei transparente este redat vertical textul "FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSESTE CONFORM LEGILOR". Seria si numarul bancnotei, tiparite cu litere si cifre in doua culori, negru si rosu, sunt imprimate astfel: cele cu cerneala neagra si caractere de aceeasi inaltime sunt amplasate vertical in stanga reversului bancnotei, cele cu cerneala rosie si caractere de inaltime crescatoare sunt amplasate in dreapta reversului bancnotei.
 
Elemente de siguranta:
Fereastra transparenta: Zona clara, din partea stanga, pe aversul bancnotei. In interior este imprimata valoarea nominala "500000".
Filigranul: imaginea in oglinda a portretului lui Aurel Vlaicu si sigla BNR aflate deasupra ferestrei transparente (privind aversul). Filigranul este vizibil cand bancnota este luminata din partea opusa privitorului.
Elementul de suprapunere avers-revers: Cand bancnota este luminata din partea opusa privitorului, elemente ale rozei vanturilor aflate pe avers, sub denumirea bancii centrale, se suprapun perfect cu elementele imprimate pe revers formand o imagine completa.
Imagine latenta: pe latura din dreapta, pe avers, zona aurie imprimata continuu cu alb cu literele "BNR"; la privirea directa a bancnotei este vizibil inscrisul "BNR"; aplecand lent latura de sus a bancnotei pe verticala zonei aurii apare, in alb transparent, imaginea monumentului de la Banesti.
Semn pentru nevazatori: pe revers, sub forma unui dreptunghi in interiorul caruia se afla sigla BNR.
 
 

PENTRU A VEDEA BANCNOTELE DISPONIBILE LA VANZARE APASATI AICI.

Nume
*Email


Trimite