Bancnote.net

Limba: Romana Romana

Moneda: RON

0 produs(e) - 0,00 RON

Cosul tau este gol!

Pick 113

Pick #113 -  50.000 Lei - 2001

 

Dimensiuni: 155 x 70 mm
Material: Polimer
Anul tiparirii: 2000, 2001, 2002, 2003
Observatie:  Anul tiparirii bancnotei este dat de primele 2 cifre ale seriei: 00=2000, 01=2001

 

Avers: Portretul compozitorului George Enescu (1881-1955), privit din fata. In centru, sunt ilustrate: un element floral reprezentand o garoafa (Dianthus dianthus), doua note muzicale si o vioara. Sus, stema Romaniei, denumirea bancii centrale emitente, "BANCA NATIONALA A ROMANIEI", si medalion cu sigla "B.N.R.". Jos, valoarea nominala in cifre si litere "50.000 lei CINCIZECI MII". In stanga, semnaturile guvernatorului, casierului central si anul emisiunii "2001". In dreapta, vertical, valoarea "CINCIZECI MII 50.000".
Revers: In centru, este ilustrat Ateneul Roman. In dreapta, imaginea unui pian. Sus, sint imprimate: valoarea nominala "50.000" atit pe verticala cat si pe orizontala, denumirea bancii centrale "BANCA NATIONALA A ROMANIEI" si sigla B.N.R. Jos, in dreapta, valoarea nominala in litere si cifre "CINCIZECI MII lei 50.000", iar in stanga, dreptunghi cu sigla B.N.R. In planul din stinga ferestrei transparente este redat vertical textul: "FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSESTE CONFORM LEGILOR". Seria si numarul bancnotei, tiparite cu litere si cifre in doua culori, negru si rosu, sunt imprimate astfel: cele cu cerneala neagra si caractere de aceeasi inaltime sunt amplasate vertical in stanga reversului bancnotei; cele cu cerneala rosie si caractere de inaltime crescatoare sunt amplasate in dreapta reversului bancnotei.
 
Elemente de siguranta:
Fereastra transparenta: Zona clara, din partea stanga, pe aversul bancnotei. In interior este imprimata valoarea nominala "50000".
Filigranul: imaginea in oglinda a portretului lui George Enescu si sigla BNR aflate deasupra ferestrei transparente (privind aversul). Filigranul este vizibil cand bancnota este luminata din partea opusa privitorului.
Elementul de suprapunere avers-revers: Cand bancnota este luminata din partea opusa privitorului, elemente ale lirei aflate pe avers, sub denumirea bancii centrale, se suprapun perfect cu elementele imprimate pe revers formand o imagine completa.
Supraimprimare sidefata: pe avers, portretul si sigla BNR. Cind bancnota este inclinata, apare efectul sidefat.
 

PENTRU A VEDEA BANCNOTELE DISPONIBILE LA VANZARE APASATI AICI.

Nume
*Email


Trimite