Bancnote.net

Limba: Romana Romana

Moneda: RON

0 produs(e) - 0,00 RON

Cosul tau este gol!

Pick M8

Pick #M8 - 1000 Lei - ND (1917) - Banca Generala Romana (BGR) - Ocupatia Germana

 

Dimensiuni: 213 x 130 mm

Desenatori: Necunoscut
Gravor: Necunoscut
Filigran: Nu apare

Observatia 1:  Exista atat bilete nestampilate, cat si bilete stampilate la casieria centrala a Ministerului de Finante, administratiile financiare, birourile vamale, perceptiile statului si sucursalele BNR.

Observatia 2:  Pentru stampilarea bancnotelor a fost folosit tus de mai multe culori (negru, albastru, rosu, etc), iar din acest motiv biletele sunt colectionate uneori in functie de culoarea stampilei sau de unitatea care a aplicat stampila.

 

Recto: Chenar segmentat, cu rozete in colturi. Sub latura superioara, trei cartuse cu decor floral pe care este inscris nominalul, UNA MIE LEI cu cerneala neagra si 1000, cu rosu-brun. In centru, panou decorat cu o compozitie guilloche, in care este inscris textul: "Emise pe baza unui privilegiu special si acoperite printr'un deposit in numerar la Banca Imperiului German, Berlin. Banca Generala Romana. Sectie de emisie". Dedesubt, semnaturile cu cerneala neagra ale lui Lehmann si Petersen, precum si seria bancnotei imprimata cu cerneala rosie. In stanga si dreapta, cate un panou decorat a rinceaux, pe care este aplicat un cartus cu valoarea 1000.

Verso: Chenar segmentat de doua cartuse dispuse simetric pe latura superioara (unde este inscrisa seria bancnotei) si inferioara (unde este inscrisa valoarea nominala, una mie lei). In centru, cifra 1000, intr-un panou cu decor guilloche. In stanga si dreapta, medalioane afrontate (in stanga, Ceres purtand parul strans la spate, iar in dreapta un dac pileatus), deasupra carora apare textul penalitatilor. Deasupra, panou decorat a rinceaux, in care este inscris numele bancii emitente, Banca Generala Romana. Este flancat de cate un cartus cu cifra 1000.

 

Data Emisiunii Semnatura 1 Semnatura 2
Nedatata (1917) Lehmann Fuerin

 

PENTRU A VEDEA BANCNOTELE DISPONIBILE LA VANZARE APASATI AICI.

 

Nume
*Email


Trimite