Bancnote.net

Limba: Romana Romana

Moneda: RON

0 produs(e) - 0,00 RON

Cosul tau este gol!

Categorii

Romania  125
Romania  125

Romania 125

Pick# 125
Valoare: 100 Lei
An: 2019
Conservare: UNC
Referinta: ROM_125_UNC
Disponibilitate: 5
300,00 RON
Bancnota aniversara pentru colectionare cu tema Desavarsirea Marii Uniri – Ion I.C. Bratianu
 
Pe aversul bancnotei se regasesc urmatoarele elemente grafice reprezentative: in partea dreapta, in prim-plan, portretul lui Ion I.C. Bratianu, dedesubt, numele acestuia si anii de viata, respectiv „ION I.C. BRATIANU 1864-1927”, iar in centru, o imagine a placii Ordinului Carol I, ordin pe care Ion I.C. Bratianu l-a primit in anul 1922. In plan secund, in zona centrala, se afla o imagine de interior a Ateneului Roman.
Tot pe avers mai sunt imprimate: stema Romaniei, denumirea bancii centrale „BANCA NATIONALA A ROMANIEI” si medalionul cu sigla BNR. Valoarea nominala este inscrisa de patru ori, dupa cum urmeaza: in stanga jos pe orizontala, in cifre, „100”, in partea centrala, jos, pe orizontala, pe doua randuri, in litere, „LEI UNA SUTA”, in dreapta jos pe verticala, in litere „UNA SUTA LEI” si in dreapta sus pe verticala, in cifre, „100”.
In partea centrala, stanga sus, se afla medalionul cu elementul de suprapunere, reprezentand o stilizare a unui luminator de pe cupola interioara a Ateneului Roman.
Semnaturile guvernatorului si casierului central sunt imprimate in partea centrala, deasupra valorii nominale in litere.
Data punerii in circulatie, respectiv „1 decembrie 2019”, este imprimata pe verticala, in dreapta bancnotei.
Pe fondul bancnotei, sunt imprimate, in culori atenuate, motive geometrice stilizate.
 
Pe reversul bancnotei compozitia grafica include: in stanga, o imagine de epoca a fostului palat al Adunarii Deputatilor a Parlamentului Romaniei, actualmente Palatul Patriarhiei si, central, o imagine a reversului insemnului Ordinului Carol I.
In partea de jos a bancnotei este imprimat pe orizontala, pe doua randuri, textul: „FALSIFICAREA ACESTOR BILETE SE PEDEPSESTE CONFORM LEGILOR”.
Sus, pe orizontala, se afla denumirea bancii centrale, „BANCA NATIONALA A ROMANIEI”, iar sigla BNR este pozitionata in dreapta sus si in stanga jos.
In partea centrala, dreapta sus, se afla medalionul cu elementul de suprapunere, reprezentand o stilizare a unui luminator de pe cupola interioara a Ateneului Roman.
Valoarea nominala este imprimata astfel: pe verticala in stanga sus si in centru jos, in cifre, „100”, pe orizontala, in stanga sus, in zona seriei si in dreapta jos, tot in cifre, „100”, si in stanga jos, in litere, „UNA SUTA LEI”.
Pe fondul bancnotei sunt imprimate, in culori atenuate, motive geometrice stilizate.
Seria si numarul bancnotei sunt tiparite cu litere si cifre, in doua culori, rosu si negru, astfel: in stanga pe orizontala, cu cerneala rosie, cu caractere de inaltime crescatoare si in dreapta pe verticala, cu cerneala neagra si caractere de aceeasi inaltime.
 
Bancnota aniversara pentru colectionare, este inclusa intr-un pliant de prezentare.
 
Tirajul pentru aceasta emisiune numismatica este de 30.000 bancnote.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Nota: Codul HTML este citit ca si text!

Nota: Rau           Bun

Introduceti codul din imagine:Nume
*Email


Trimite