Bancnote.net

Limba: Romana Romana

Moneda: RON

0 produs(e) - 0,00 RON

Cosul tau este gol!

Pick 69

Pick #69 -  10 Bani - 1917 

 

Dimensiuni: 33 x 44 mm
Desenator: Horatiu Sava Dimitriu
Gravor: Nu apare
Filigran: Nu apare

Observatia 1: Bancnota de 10 bani cu regele Ferdinand este cea mai mica bancnota din lume (unele surse spun ca aceasta trebuia sa fie timbru)

Observatia 2: Pot exista erori de batere: atat erori de culoare (diverse nuante de verde), cat si erori de taiere (tipar deplasat in sus/jos/stanga/dreapta sau dimensiuni mai mari).

 
 

Recto: Campul, cu fundal format din cercuri in care este inscris numarul 10, are figurat, in jumatatea superioara, medalion cu bustul regelui Ferdinand, intersectat de doua cartuse cu cifra regala. Deasupra, textul: ROMANIA / MINISTERUL FINANTELOR / 1917. In jumatatea inferioara, sunt inscriptionate valoarea 10 bani si semnaturile autorizate: Ministrul Finantelor, Directorul Contabilitatii C(entr)ale a Statului, Casierul G(ener)al al Tezaurului Public. In stanga jos, in afara chenarului, textul H. Sava Dimitriu inv.

Verso: In camp, dispusa central, stema Romaniei. Deasupra este inscrisa valoarea zece bani. In jumatatea inferioara, cartus cu textul penalitatilor. In afara campului, in stanga jos, textul: Serviciul Geografic al Armatei.


 

Data Emisiunii Ministrul Finantelor Casierul Central al Tezaurului Directorul Contabilitatii
1917 Iul. Arelinescu Chr. Simionescu I. Angelescu

 

PENTRU A VEDEA BANCNOTELE DISPONIBILE LA VANZARE APASATI AICI.

Nume
*Email


Trimite