Bancnote.net

Limba: Romana Romana

Moneda: RON

0 produs(e) - 0,00 RON

Cosul tau este gol!

Pick 34

Pick #34 -  1.000 Lei - 15 iunie 1933

 

Dimensiuni: 218 x 126 mm

Desenatori: Georges Duval

Gravor: P. Dujardi

Filigran: Traian. Dacia, 1 000 LEI, monograma BNR, numarul 1000

Observatii: Desenul preia modelul bancnotei de 1000 lei tip I, dar este inregistrata in registrele Serviciului Fabricarea Biletelor ca reprezentand bilete de 1 000 lei tip IV.

 

 

Recto: Compozitie arhitecturala cu doua balustrade figurate pe un podium cu decor cordiform si colonete laterale care spijina un antablament segmentat central de un cartus cu textul penalitatilor. In centru, doua taranci afrontate, personificand agricultura (tn stanga) si navigatia (in dreapta). Intre ele, un medalion cu un caduceu; in fundal, pesaj industrial (in stanga) si catargele unor nave (in dreapta). Cele doua personaje se sprijina de cate o balustrada, pe frontalul carora este reprezentat cate un panou cu scene industriale (in stanga) si agricole (Tn dreapta). Pe cele doua balustrade este asezat cate un scut in care este inscrisa cifra 1000; deasupra, dispuse simetric, cate un medalion decorat cu fronton rampant segmentat si rozeta axiala, avand figurate, in filigran, efigiile afrontate ale Daciei (in stanga) si imparatului Traian (in dreapta). In camp, central, text ce reda: numele bancii emitente, "Banca Nationale a Romaniei", data emisiunii, valoarea UNA MIE LEI, precum si semnaturile autorizate. Seria si numarul sunt inscrise, cu cerneala neagra, in colturile bancontei. In afara campului, in stanga jos, textul Georges Duval fecit, iar in dreapta, jos textul P. Dujardin sc.

Verso: Chenar din linii drepte, segmentat de flese la colturi. In centru, medalion decorat cu ramuri de laur si palmeta axiala, in care este figurata in filigran monograma BNR. Dedesubt, cartus rectangular cu textul 1 000 LEI in filigran, sub care este figurat un alt cartus in tabula ansata cu cifra 1 000 inscrisa in filigran. Compozitia centrala este flancata de cate doua medalioane decorate a rinceaux: in registrul superior sunt figurate, in filigran, efigiile afrontate ale Daciei si imparatului Traian. In registrul inferior este reprezentat, de doua ori, zeul Mercur, in medalion cu rama decorata cu astragal si in partea inferioara cu un cartus in care este inscns numele Romania. In afara campului, in stanga jos, textul G. Duval fecit, iar in dreapta jos, textul P. Dujardin sc.

 

Data Emisiunii Guvernator Director Casier Central
15.06.1933 15 iunie 1933 C. Angelescu - H. Craciuneanu

 

 

PENTRU A VEDEA BANCNOTELE DISPONIBILE LA VANZARE APASATI AICI.

Nume
*Email


Trimite